2010. november 5., péntek

Nyers fűszerpaprika


Mar egy jó ideje nem használok(vagy csak nagyon kis mennyiségben)fűszerpaprikát por változatban...nincs vele semmi bajom, azon kívül, hogy néha több benne a festék, mint a paprika, de jobban szeretem a nyers paprikát, mert nem ég oda olyan könnyen és az íze is finomabb.

Hozzávalók:
1 kg darált gogos paprika
1/2 kg só

Elkészítés:
Az 1kg gogos paprikat összekeverjük a fél kg sóval, és egy napon keresztül meg-meg kavargatjuk, hogy minél jobban elolvadjon benne a só. Másnap kicsit kiszorítunk a levéből, kicsi üvegekbe tesszük,késhegynyi szalicilt a tetejére és jól lezárjuk...nem kell felfőzni!

Tipp: felhasználáskor vigyázni kell a sózással, mert a paprika is igen sós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése